Skip to main content

OLIMPIJSKE LEGENDE, NACIONALNI HEROJI I INSPIRATIVNI SPORTAŠI PRIPREMAJU SE ZABLISTATI TIJEKOM EUROSPORTOVOG IMPRESIVNOG PRENOŠENJA PARIZA 2024. NA PLATFORMI MAX

3 srpnja 2024

  • Iskustvo i stručnost bivših olimpijaca, osvajača 132 medalje ovog će ljeta kroz programe Eurosporta gledateljima približiti do sad neviđene dimenzije Olimpijskih igara
  • Inovativni proizvodi pomažu streaming pretplatnicima da uživaju u potpunoj fleksibilnosti gledanja svakog trenutka Igara na Maxu
  • Scott Young: „Obožavatelji će imati neograničen pristup vrhunskom iskustvu gledanja Olimpijskih igara zahvaljujući našim timovima voditelja koji su spremni prenijeti moć Pariza 2024.”

 

 

Eurosport, dom Olimpijskih igara u Europi, danas predstavlja vodeći stručni tim koji će gledatelje voditi kroz prijenos Olimpijskih igara Pariz 2024.

Povratak Olimpijskih igara u Europu prvi put nakon 12 godina, bit će popraćen monumentalnim slavljem olimpijskog duha s najboljim sportašima spremnim donijeti uzbuđenje gledateljicama i gledateljima diljem Europe.

Slaveći svoje prve Olimpijske igre kao dio WBD mreže, Eurosport će pokazati Olimpijske igre Pariz 2024. na 47 tržišta na 19 jezika na kanalima Eurosport i na platformi Max.

Izvještavajući iz srca Pariza s kultnim znamenitostima, zadivljujućim mjestima i savršeno pariškim studijem na krovu WBD Housea Eurosport obećava najimpresivniji prijenos Olimpijskih igara ikada na kanalima Eurosporta i na Maxu *.

Scott Young, viši potpredsjednik za sadržaj, produkciju i poslovne operacije u WBD Sports Europe, rekao je: „Kao Dom Olimpijskih igara s nevjerojatnom snagom pripovijedanja, Team Eurosport je bez premca u olimpijskoj stručnosti i iskustvu. Okupili smo nevjerojatan tim koji se sastoji od više od 100 najvećih olimpijaca iz cijele Europe kako bi svih 19 dana natjecanja obogatili prvoklasnim analizama, zabavom te pričama o vlastitom olimpijskom putovanju″.

„Ovi bivši sportaši pratit će gledatelje kroz jedinstveno olimpijsko iskustvo na Maxu. Nove mogućnosti povećavanja unutar aplikacije, prilagodljive značajke i uzbudljiv originalni sadržaj jamče da je ova platforma jedino mjesto gdje će gledateljice i gledatelji moći uživati u svakom trenutku Igara koje će generirati više sljedbenika, zabave i strasti zbog kojih će Olimpijski plamen gorjeti snažnije no ikada.” 

STROJEVI ZA MEDALJE, INSPIRATIVNE IKONE I ZVIJEZDE SPORTA   

S nevjerojatne 132 olimpijske medalje, od čega 47 zlatnih, i 244 pojavljivanja na Olimpijskim igrama** Eurosportov tim od skoro 100 nagrađivanih stručnjaka bolje će povezati priče sportaša s gledateljima pružajući jedinstvenu perspektivu onih koji su Igre doživjeli na vlastitoj koži kao natjecatelji.

Ovaj opsežan popis istaknutih stručnjaka uključuje:

  •  Osvajača zlatne medalje u gimnastici u Rio de Janeiru 2016. i svjetskog prvaka Fabiana Hambüchena (Njemačka)
  • Osvajača zlatne medalje u biciklizmu na stazi, četrnaestostrukog svjetskog prvaka Arnauda Tournanta (Francuska)
  • Olimpijsku prvakinju u sedmoboju u Ateni 2004. Carolinu Kluft (Švedska)
  • Dvostrukog olimpijskog pobjednika u veslanju i sedmerostrukog svjetskog prvaka Jamesa Cracknella (Velika Britanija)
  • Dvostrukog olimpijskog prvaka u plivanju i peterostrukog svjetskog prvaka Alaina Bernarda (Francuska)

Uz dodatna imena kao što su Catalina Ponor (Rumunjska, gimnastika), Jo Rowsell (Velika Britanija, biciklizam) i Robert Korzeniowski (Poljska, atletika), Eurosport će ponuditi nezaboravno iskustvo gledanja najvećeg sportskog događaja.

INOVATIVNOST U PONUDI STVARA NEZABORAVNO ISKUSTVO

WBD platforme posvećene su emitiranju svih 3.800 sati prijenosa u najvišoj mogućoj kvaliteti.

To uključuje kontinuirani streaming bez prekida, uključujući svih 329 ceremonija dodjela medalja, te ceremonije otvaranja i zatvaranja u HDR rezoluciji za gledateljice i gledatelje u Europi*** te višejezični audio s ponuđenih 20 jezika. Eurosport će također biti glas Igara s više od 400 komentatora na svim tržištima. 

Korisnici streaminga moći će uživati u multi-screen olimpijskom iskustvu, koje će im omogućiti gledanje Igara kod kuće ili u pokretu, putem TV-a, mobilnog telefona ili tableta. Sva 32 olimpijska sporta imat će vlastitu specijaliziranu stranicu gdje korisnici mogu dodavati pojedinačne događaje na svoju Listu želja. Opcija In-play discovery **** također omogućuje korisnicima nesmetan prijelaz s gledanja jednog događaja na drugi dok ih obavijesti o zlatnim medaljama podsjete da ne propuste najveće trenutke.

 Za 15 sportova***** bit će dostupna i inovativna vremenska linija koja će identificirati ključne trenutke, tako da korisnici web i mobilne aplikacije mogu kliknuti na određeno mjesto, što jamči da će najspektakularniji trenuci doći do još većeg broja obožavatelja. Dodatni urednički komentari, analize ključnih događaja i dodatni sadržaj bit će dostupan uz simulcastove na Eurosportu 1 i 2 kako bi iskustvo gledanja bilo još više opuštajuće.

 NOVA PARTNERSTVA POKAZUJU SNAGU PRVIH OLIMPIJSKIH IGARA U EUROPI NAKON 12 GODINA

Prvi put od Londona 2012. obožavatelji diljem Europe mogu uživati u najvećim trenucima Olimpijskih igara u udarnom terminu kao dio Eurosportove proslave Home Games. Oglašivači reagiraju kao nikada prije i WBD je već privukao rekordan broj sponzorskih ugovora na više tržišta s novim i postojećim premium partnerima, uključujući Bridgestone, Samsung i ADP.

Nova partnerstva s vodećom svjetskom društvenom mrežom Snapchat približit će Olimpijske igre novim obožavateljima putem ekskluzivnog sadržaja iza kulisa.

TO NIJE SVE, LJUDI

WBD se također oslanja na svoj cjelokupni portfelj poznatih marki kako bi razvio novi višeplatformski sadržaj u Parizu. Svima poznati likovi iz svijeta Looney Tunesa udružit će snage kako bi u sklopu programa Looney Tunes: Sports Made Simple podučili gledatelje o tome koliko je savršenstva potrebno za uspjeh na Olimpijskim igrama unatoč brojnim opasnostima i zamkama koje vrebaju na putu do olimpijske medalje.

Uz to, novi originalni sadržaji koji će biti predstavljeni prije Igara uključuju Eurosportov dokumentarac 4 August – An Olympic Odyssey, koji će biti premijerno prikazan 3. srpnja i koji analizira monumentalne trenutke koji su se tog datuma dogodili u olimpijskoj povijesti.

Od kada je Jesse Owens ponizio Hitlera u Berlinu 1936. do kada je Fanny Blankers-Koen u Londonu 1948. srušila predrasude o spolu, dobi i majčinstvu pa sve do slavne Super subote u Londonu 2012., 4 August – An Olympic Odyssey obožavateljima približava ove trenutke.

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Andrej Klemenčič

Sports