Skip to main content

REKORDAN BROJ GLEDATELJA OLIMPIJSKIH IGARA NA STREAMING PLATFORMI MAX I EUROSPORT KANALIMA U CIJELOJ EUROPI

13 kolovoza 2024

  • 7 milijardi minuta prikazanih putem streaminga dok Max značajno povećava angažman na streaming platformama
  • Nedjelja, 4. kolovoza, rekord za Warner Bros. Discovery u Europi sa 600 milijuna minuta streama u jednom danu
  • Rekordan broj novih pretplatnika na streaming tijekom Igara; 77% više nego tijekom Tokija 2020
  • Subota, 27. srpnja, bio je najveći dan ikada za Warner Bros. Discovery u Europi po broju novih streaming pretplatnika

 

Warner Bros. Discovery zabilježio je rekordnu gledanost na svim platformama – od besplatnih kanala, pretplatničke televizije, streaminga, interneta i društvenih medija – tijekom Olimpijskih igara Pariz 2024., koje su završile ceremonijom zatvaranja u nedjelju, 11. kolovoza 2024.

Potaknuti nedavnim lansiranjem Max platforme u 25 europskih zemalja, Olimpijske igre Pariz 2024. predstavljaju prve prave „streaming Olimpijske igre“ u Europi, budući da je veći broj ljudi streamao više olimpijskog sadržaja dulje nego ikad prije. Među najvažnijim postignućima su:

Ukupna gledanost

  • Kumulativni doseg od više od 215 milijuna gledatelja u Europi koji su gledali sadržaj Olimpijskih igara na platformama Warner Bros. Discovery - 23% više nego tijekom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. (+40 milijuna).
  • Ovo uključuje platforme Max i Eurosport TV kanale i besplatne kanale u Norveškoj (TVNorge), Švedskoj (Kanal 5) i Finskoj (Kutonen, TV5).

Gledanost streaminga

  • Više od 7 milijardi minuta emitirano je tijekom Igara – šest puta više nego tijekom Tokija 2020.
  • Dnevni rekord: Nedjelja, 4. kolovoza, obilježila je rekord za Warner Bros. Discovery u Europi sa 600 milijuna minuta streama u jednom danu od strane pretplatnika platforme Max.Taj dan je održano muško finale na 100 metara, teniski meč za zlatnu medalju između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza, posljednji dan plivačkih natjecanja i ženska cestovna biciklistička utrka.
  • Četiri puta više jedinstvenih gledatelja streaminga na Max platformi Warner Bros. Discovery, tijekom Igara u usporedbi s prethodnim Ljetnim olimpijskim igrama.

Streaming pretplatnici

  • Broj novih pretplatnika plaćenog streaminga premašio je ukupan broj za Tokio 2020. nakon samo četiri dana natjecanja u Parizu (subota, 27. srpnja do utorka, 30. srpnja 2024.).
  • Rekordan broj novih plaćenih pretplatnika za streaming tijekom Igara; 77% više nego tijekom Tokija 2020.
  • Subota, 27. srpnja, obilježila je najveći broj novih plaćenih pretplatnika na streaming u jednom danu u Europi za Warner Bros. Discovery.
  • Značajan rast broja pretplatnika na svim većim tržištima u Europi, posebice u Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.

JB Perrett, izvršni direktor i predsjednik globalnog streaminga i igara u Warner Bros. Discovery je rekao: „Pariz 2024. premašio je sva očekivanja obožavatelja i gledatelja, kao i streaming poslovanja Maxa i Warner Bros. Discoveryja. Dodali smo milijune novih plaćenih pretplatnika i angažirali milijune gledatelja dnevnog streaminga, koji su gledali milijarde minuta sadržaja tijekom Igara. Naš zamah u rastu streaminga samo je jači, a pred nama je još gotovo pola globalnog tržišta. Čestitke i hvala našim sjajnim partnerima u Međunarodnom olimpijskom odboru (MOK) i Organizacijskom odboru Pariz 2024. za epske Olimpijske igre.”

 

Andrew Georgiou, predsjednik i izvršni direktor Warner Bros. Discovery U.K & Ireland i WBD Sports Europe, izjavio je: „Pariz 2024. je još jednom pokazao vrijednost povezivanja vrhunskog sporta i zabave za povećanje gledanosti velikih događaja. Zgrabili smo ovu priliku tijekom ovih Igara, isporučujući produkciju svjetske klase s iznimnim stručnjacima na ekranu i pričama iz lokalnih zemalja, što se ponovno pokazalo kao dobitna kombinacija. Max se pokazao kao prekretnica za gledanje sporta, s poboljšanim iskustvom proizvoda i novim interaktivnim značajkama koje su potaknule više pretplatnika da dođu na platformu i ostanu angažirani dulje.”

 

Dodatni istaknuti momenti uključuju:

Besplatne platforme, aplikacije i društvene mreže

  • Više od 4,5 milijardi pregleda videa objavljenih na društvenim mrežama Warner Bros. Discovery  o Olimpijskim igrama.
  • Gotovo deset puta više nego tijekom Tokija 2020. i više od četiri puta više nego tijekom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. i Tokiju 2020. zajedno.
  • Broju pregleda posebno su pridonijeli TikTok i Instagram.

Besplatni kanali i pretplatnička televizija

  • Prosječna gledanost linearne televizije za Pariz 2024. na platformama Warner Bros. Discovery je dvostruko veća nego u Tokiju 2020., što pokazuje da Olimpijske igre i dalje privlače veliku pozornost u Europi na svim platformama.
  • Impresivan udio gledanosti – više od 80% za nekoliko događaja – zabilježen je na besplatnim kanalima (u Finskoj, Norveškoj i Švedskoj) i na pretplatničkoj mreži Eurosport – uključujući povećanje udjela u usporedbi s besplatnim kanalima u mnogim zemljama.

 

Obilježavajući svoje prve Olimpijske igre kao Warner Bros. Discovery, Olimpijske igre Pariz 2024. prikazane su u gotovo 50 zemalja na 20 jezika putem Maxa, Discovery+ i Eurosporta na linearnoj televiziji. Prema novom ugovoru objavljenom u siječnju 2023., Warner Bros. Discovery će i dalje biti jedino mjesto za prikazivanje svakog trenutka Igara na svojim streaming i digitalnim platformama i imati puna prava za plaćenu televiziju. To uključuje Zimske olimpijske igre u Milanu i Cortini 2026., Olimpijske igre u Los Angelesu 2028., Zimske olimpijske igre u francuskim Alpama 2030. i Olimpijske igre u Brisbaneu 2032.

 

 

 

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Andrej Klemenčič

Sports