Skip to main content

RUJAN NA MAXU

3 rujna 2024

Rujan na Max streaming platformu donosi novu HBO Original seriju „Pingvin“, posljednju sezonu HBO Original serije temeljene na bestselerima Elene Ferrante „Genijalna prijateljica“ kao i HBO Original dokumentarac „Mafiozo: David Chase i Sopranosi“ koji zadire duboko u psihu Davida Chasea, tvorca „Obitelji Soprano“, nudeći jedinstveni uvid u kultnu HBO seriju. Od sporta ovog mjeseca na Maxu izdvajamo posljednji Grand Slam ove godine, US Open.  

PINGVIN (The Penguin)

MAX premijera: 20. rujna

HBO: 20. rujna, petkom u 20:00 h

2024 | serija | HBO Original  | 1. sezona

Novo poglavlje epske sage o Batmanu Matta Reevesa, ova uzbudljiva kriminalistička drama prati nastojanje Oswalda "Oza" Cobba (Colin Farrell, nominiran za Oscar) da kontrolira Gotham City. Dok je grad u opasnosti nakon urušavanja morskog nasipa, Oz nastoji popuniti poziciju moći koju je ostavila smrt Carminea Falconea i napokon dati svojoj majci Francis (Deirdre O’Connell) život koji je oduvijek obećavao. Ali prvo se Oz mora suočiti s novim i starim neprijateljima – uključujući Carmineovu djecu, Sofiju Falcone (Cristin Milioti) i Alberta Falconea (Michael Zegen), obitelj Maroni, koju vodi njihov zatvoreni patrijarh, Salvatore Maroni (Clancy Brown), i Ozovu vlastitu demoralizirajuću reputaciju "Pingvina".

GENIJALNA PRIJATELJICA IV (My Brilliant friend S4)

MAX premijera: 10. rujna

2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona

Temeljena na bestselerima Elene Ferrante, „Genijalna prijateljica“ prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njezinu životu, Raffaellu “Lilu” Cerullo. Nakon što su se upoznali kao djeca u Napulju 1950-ih, njihova priča traje više od 60 godina, istražujući misterij Lile – Elenine najbolje prijateljice i, na neki način, njenog najvećeg neprijatelja. Četvrti dio sage, pod nazivom „Priča o izgubljenoj djevojčici“, bavi se odraslim životima Elene i Lile. Nalaze se upletene u previranja u Italiji kasnih 1980-ih, približavajući se kraju desetljeća političkog nasilja i društvenih nemira. Usred zahtjeva majčinstva i karijere, usred izdaja, prijetnji, nestanaka i prirodnih katastrofa, Elena i Lila ponovno žive u istom susjedstvu.

IZ III (From S3)

MAX premijera: 26. rujna

2022 | drama, horor | 3. sezona

Iz razotkriva misterij grada iz noćne more koji zarobljava sve koji u njega uđu, dok nevoljni stanovnici traže izlaz.

MAFIOZO: DAVID CHASE I SOPRANOSI (Wise Guy: David Chase and the Sopranos)

MAX premijera: 8. rujna

2024 | dokumentarna serija | HBO Original

Redatelj Alex Gibney zadire duboko u psihu Davida Chasea, tvorca „Obitelji Soprano“, nudeći jedinstveni uvid u kultnu HBO-ovu seriju.

Chase raspravlja o izazovima mapiranja priče kroz 13 epizoda i balansiranja crne komedije s dramom tematike. U isto vrijeme, on i drugi scenaristi priznaju da se oslanjaju na osobna iskustva kako bi izgradili likove. Glumačka ekipa dijeli svoja sjećanja na pokojnog Jamesa Gandolfinija, njegovu velikodušnost i genijalnost te kako se mučio s time što je došao u središte pozornosti. Chase govori o trajnoj ljubavi prema liku Tonyja Soprana i cirkularnosti serije od prve epizode do kontroverznog finala.

 

SLUČAJNI PREDSJEDNIK (The Accidental President)

MAX premijera: 26. rujna

HBO: 26. rujna u 21:25 h

2024 | dokumentarni

Od tima koji stoji iza dokumentaraca Ghislaine: Partnerica u zločinu i Pussy Riot: Punk molitva dolazi ovaj dugometražni dokumentarac. On prati nevjerojatnu priču žene koja se nije dala pokolebati prijetnjama smrću svog moćnog političkog rivala te je postala simbol nade za promjene u svojoj državi... S dosad neviđenim pristupom bjeloruskoj liderici opozicije i u kontekstu političkih previranja, ovaj dokumentarac prati Svetlanu Tihanovsku i njezin nevjerojatni put od učiteljice u osnovnoj školi do de facto vođe države. Ovo je dokumentarac o borbi za pravdu usprkos državnom teroru i o nadi nacije za stvaranjem nove demokratske države iz ruševina sovjetske prošlosti na margini Europe.

ISTJERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRIJETNJA (Ghostbusters: Frozen Empire)

MAX premijera: 20. rujna

HBO: 22. rujna u 20:00 h

2024 | komedija | film

Obitelj Spengler vraća se onamo gdje je sve započelo - u poznatu njujoršku vatrogasnu postaju - da bi se udružila s originalnim Istjerivačima duhova koji su razvili tajni istraživački laboratorij i podignuli istjerivanje duhova na novu razinu. Ali kad se otkrićem drevnog artefakta oslobodi vojska duhova koji siju smrt nad gradom, Istjerivači, novi i stari, moraju se udružiti kako bi zaštitili svoj dom i spasili svijet od drugog Ledenog doba.

ISTJERIVAČI DUHOVA (Ghostbusters)

MAX premijera: 20. rujna

HBO: 19. rujna u 18:15 h

1984 | komedija | film

New York City ima problem: paranormalne pojave u gradu rastu, a jedini koji to znaju trojica su iznimno bistra i pomalo otkvačena parapsihologa s njujorškog sveučilišta koji su izgubili istraživačku stipendiju. Istjerani iz akademske zajednice, oni pokreću vlastiti posao. U ovom filmu nominiranom za „Oscar“ za najbolje specijalne efekte 1985., dr. Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) i Spengler (Harold Ramis) otvore posao u starom vatrogasnom domu i postanu istjerivači duhova, zarobljavajući dosadne duhove, sablasti i poltergeiste za novac. No čak se istrebljivači duhova nađu na ozbiljnom ispitu kada lijepa Dana Barrett (Sigourney Weaver) i njezin čudni susjed (Rick Moranis) postanu opsjednuti demonima koji žive u njihovoj zgradi. Uskoro je svaka avet u gradu na slobodi, a naši se junaci suočavaju s najvećim izazovom na krovnu demonskog svetišta.

ISTJERIVAČI DUHOVA 2 (Ghostbusters II)

MAX premijera: 20. rujna

HBO: 20. rujna u 18:10 h

1989 | komedija | film

Bill Murray, Dan Aykroyd i Harold Ramis ponovno uprte svoje protonske rance u borbi protiv sila zla na Manhattanu! Nakon što su vodili rat protiv sluzi koji je koštao New York milijune, istjerivači duhova nemaju posla sve dok drevni tiranin koji priprema svoj povratak u zemaljsku domenu preko svog portreta u Muzeju suvremene umjetnosti na Manhattanu, ne izabere bebu Dane Barrett za domaćina svoje zle duše. Uz pomoć zaposjednutog kustosa muzeja, on planira pretvoriti New York u stvarno zastrašujuće mjesto za život! Sada samo istjerivači duhova mogu spasiti New York, tako što će pretvoriti kontrolu paranormalnih štetočina u oblik umjetnosti.

ISTJERIVAČI DUHOVA: NASLJEĐE (Ghostbusters: Afterlife)

MAX premijera: 20. rujna

HBO: 22. rujna u 18:00 h

2021 | komedija | film

Redatelj Jason Reitman i producent Ivan Reitman donose sljedeće poglavlje u originalnom univerzumu Istjerivača duhova. U filmu „Istjerivači duhova: Naslijeđe“, samohrana majka (Carrie Coon) i njezino dvoje djece (Mckenna Grace i Finn Wolfhard) sele se u propadajuću seosku kuću u Oklahomi koju su naslijedili. Istražujući niz nadnaravnih događaja koji se događaju oko napuštenog rudnika, tinejdžeri ubrzo otkrivaju da su dio loze koja seže do izvornih Istjerivača duhova koji su nekoliko desetljeća ranije spasili New York od paranormalne invazije. U glavnim ulogama glume Sigourney Weaver, Bill Murray, Paul Rudd, Ernie Hudson i Dan Aykroyd.

 

POBUNA (Uproar)

MAX premijera: 19. rujna

HBO: 19. rujna u 20:00 h

2023 | drama | film

Radnja je smještena na Novom Zelandu 1981. g. kada dolazak južnoafričke ragbijaške reprezentacije pokreće val prosvjeda protiv aparthejda i rasizma diljem države. Josh Waaka (Dennison), 17-godišnjak miješane rase koji sve pasivno promatra čitav život, odjednom je prisiljen zauzeti se za sebe, svoju whānau, odnosno obitelj, i budućnost.

UBOJSTVO JESSIEJA JAMESA OD UBOJICE ROBERTA FORDA (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

MAX premijera: 12. rujna

HBO: 12. rujna u 20:00 h

2007 | drama | film

Brad Pitt glumi legendarnog odmetnika Jesseja Jamesa u ovoj vestern drami temeljenoj na bestseleru Rona Hansena. Karizmatičan, praznovjeran i neveseo čovjek, Jesse James predsjeda šarenom bandom odmetnika koji se boje njegove raspaljive ćudi i još bržeg prsta na revolveru. Mladi Robert Ford (Casey Affleck) obožava Jesseja i pridružuje se Jamesovoj bandi samo kako bi postao ogorčen svojim junakom. S namjerom da preuzme Jessejevo mjesto, mladi skorojević smišlja plan da ubije najbržeg revolveraša na Zapadu. No nakon što ubije Jesseja Jamesa, Robert Ford proživi ostatak svojih dana mučen hladnokrvnim ubojstvom bivšeg mentora.

 

FREUDOVA POSLJEDNJA SEANSA (Freud's Last Session)

MAX premijera: 29. rujna

HBO: 29. rujna u 20:00 h

2023 | drama | film

London, 3. rujna 1939. Svijet je na rubu rata. U svojim posljednjim danima Sigmund Freud, koji je prethodno s kćeri pobjegao od nacizma, u posjet prima strašnog oksfordskog profesora C. S.-a Lewisa. Toga dana dva najveća uma 20. st. ulaze u intimnu i monumentalnu raspravu o vjerovanju u budućnost čovječanstva i postojanju Boga.

 

INDUSTRIJA III (Industry S3)

MAX: nove epizode u ponudu dolaze ponedjeljkom

HBO: ponedjeljkom u 20:00 h

2024 | serija | HBO Original  | 3. sezona

„Industrija“ daje insajderski pogled na svijet međunarodnih financija prateći skupinu mladih bankara koji kuju svoje identitete u stresnom okruženju, prepunom seksa i droge u londonskom uredu međunarodne banke Pierpoint & Co. U trećoj sezoni, dok Pierpoint gleda u budućnost i ulaže velike uloge u etičko ulaganje, Yasmin (Marisa Abela), Robert (Harry Lawtey) i Eric (Ken Leung) nalaze se u središtu burnog IPO-a  Lumi, zelene tehnološko-energetske tvrtke koju vodi Sir Henry Muck (Kit Harington), u priči koja se proteže sve do samog vrha financija, medija i vlade. Otkako je napustila Pierpoint, Harper (Myha’la) se želi vratiti u ovisničko uzbuđenje financija i pronalazi rizičnu partnericu u upraviteljici portfelja FutureDawn, Petri Koenig (Sarah Goldberg).

 

BOŽJI GRAD (City of God: The Fight Rages On)

MAX: nove epizode u ponudu dolaze ponedjeljkom

2024 | drama | Brazil | HBO Original

Wilson, sada uspješan fotograf, vraća se u Božji grad da bi se opet povezao sa starim prijateljima i podupro Barbantinhovu kampanju za Gradsko vijeće. Poslije, iznenadno Bradockovo pojavljivanje na proslavi 15. rođendana Curióve kćeri pokreće opasan sukob kad on zatraži bivšu poziciju u trgovini drogom.

 

SPORT NA MAXU

Od sporta možete pratiti posljednji Grand Slam ove godine, US Open.

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery