Skip to main content

SPEKTAKULARNO BICIKLISTIČKO LJETO NA EUROSPORTU POČINJE GIROM D'ITALIA

2 svibnja 2024

  • The Home of Cycling bit će dom svake minute svake etape ovogodišnjeg Gira d’Italia kojeg će uživo kao i putem programa na zahtjev ponuditi Eurosport
  • Bivši pobjednici Grand Toura i svjetski prvaci formirat će all-star tim koji će pratiti akciju na cestama Italije i u studijima diljem Europe
  • Utrka počinje 4. svibnja, a krunidba novog cara bit će u rimskom Koloseumu 26. svibnja pred morem obožavatelja ovog velikog sportskog događaja

Giro d’Italia započinje spektakularno ljeto biciklizma na Warner Bros. Discovery (WBD) programima i platformama, jedinim mjestima gdje ćete moći vidjeti baš svaki kilometar svake od dvadeset i jedne etape prve ovogodišnje Grand Tour utrke.

Nekadašnji profesionalni biciklisti Jens Voigt, Adam Blythe i Daniel Oss prenosit će događaje s Gira prateći natjecatelje na motociklu tijekom utrke, dok će višestruki pobjednik Grand Toura Alberto Contador reportersko postolje dijeliti s Hannah Walker, Andreom Bertonom, Andersom Mielkeom, Iris Slappendel i Louis-Pierre Frileuxom.  

Scott Young, potpredsjednik WBD Europe za sadržaj, produkciju i poslovne operacije rekao je: „Naš pristup izvještavanju o biciklističkim događajima je uključiv, inovativan i sveobuhvatan. Pokrivamo više ženskog i muškog biciklizma nego bilo koji drugi medij. Iako prenosimo više od 1000 događaja godišnje, Grand Tour utrke su i dalje vrhunac sezone i jedva čekamo da počnu.”

Giro d'Italia se nastavlja na kotačima koji su još uvijek vrući od prikazivanja La Vuelta Femenina i Classics, a neke od velikih priča ovog spektakularnog sporta tek će doći kako sezona bude odmicala.

Osim što su WBD-ovi programi i platforme jedino mjesto gdje gledatelji mogu vidjeti svaku minutu europskih Grand Tour utrka, naši će programi također biti jedino mjesto za prikazivanje svih biciklističkih događaja Olimpijskih igara Pariz 2024.

Phillipe Gilbert, bivši svjetski prvak u cestovnom biciklizmu rekao je: „Morate biti dobar biciklist kako biste uspjeli na Giru jer ima mnogo tehničkih završetaka kao i zavoja u posljednjih nekoliko kilometara. Postoje izvanredni biciklisti poput Fausta Coppija i Marca Pantanija koji su pobijedili na ovoj utrci i ispisali Grand Tour povijest. Natjecao sam se na gotovo svim većim utrkama tijekom svoje karijere i lijepo je podijeliti svoje iskustvo s gledateljima Eurosporta. To je sjajan način da ostanem aktivan i pratim razvoj biciklizma sa sljedećom generacijom fantastičnih biciklista.“

Za ljubitelje biciklizma tu su i nove epizode podcasta Watts Occurring powered by Eurosport koji će se redovito emitirati tijekom utrke, kao i intervjui, reprize najboljih trenutaka utrke i najbolje uredničke analize, te besplatni isječci na Eurosportovim TikTok, Instagram i YouTube kanalima.

Također, tu će biti i tjedne epizode The Eurosport Cycling Showa, koji će obožavateljima nastaviti donositi najbolje vijesti, intervjue i sportske sadržaje svakog utorka na Eurosportu 1 kao i na WBD platformama za streaming.

Dva titana biciklizma, Tadej Pogačar i Geraint Thomas ove su godine među favoritima za crvenu majicu. Ova dva bivša pobjednika utrke Tour de France brojnim naslovima pokušat će dodati i pobjedu na Giro d'Italia. Tu je i cijeli katalog sprintera i lovaca na etape koji čekaju svoj trenutak, uključujući dvostrukog svjetskog prvaka Juliana Alaphilippea i pobjednike Grand Tour etapa Filippa Gannu, Caleba Ewana, Fabia Jakobsena, Tima Merliera i Alberta Dainesea.

Ukupno 22 tima od po osam natjecatelja pedalirat će duž 3400 kilometara Gira poznatih kao Corsa Rosa. Prvi kotači krenut će ovim putem 4. svibnja iz Torina, dok utrka završava 26. svibnja krugom oko Rima uključujući vožnju oko Koloseuma.

Giro d’Italia jedna je od ključnih komponenti WBD-ovog portfelja biciklističkih prijenosa koji uključuje više od 1000 utrka uživo godišnje, uključujući svaku utrku Grand i World Toura u muškoj i ženskoj konkurenciji, utrke UCI Mountain Bike World Series, utrke prvenstva na stazi UCI Track Champions League kao i sve minute olimpijskog biciklizma.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Andrej Klemenčič

Sports