Skip to main content

HBO ORIGINAL DOKUMENTARAC „ELIZABETH TAYLOR: IZGUBLJENE SNIMKE“ 4. KOLOVOZA NA MAX STREAMING PLATFORMI

30 srpnja 2024

HBO Original dokumentarac „Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke“, (Elizabeth Taylor: The Lost Tapes) od nagrađivane redateljice Nanette Burstein, imat će premijeru 4. kolovoza na Max streaming platformi. Film je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu 2024. godine.

„Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke“ je otkrivajući portret holivudske legende i aktivistice Elizabeth Taylor ispričan njezinim riječima, pozivajući publiku da ponovno otkrije ne samo megazvijezdu zlatnog doba Hollywooda, već i kompleksnu ženu koja je od samog početka upravljala slavom, osobnim identitetom i javnosti. Kroz novopronađene intervjue s Taylor i neviđen pristup osobnoj arhivi filmske zvijezde, film otkriva složeni unutarnji život i ranjivost holivudske legende, a također izaziva publiku da rekontekstualizira njezina postignuća i njezinu ostavštinu.

Uz Elizabeth Taylor, dokumentarac uključuje glumce Roddyja McDowalla, Debbie Reynolds, Richarda Burtona, Georgea Hamiltona, producenta Sama Marxa, agenata Marion Rosenberg i Johna Heymana, dugogodišnjeg pomoćnika i povjerenika Tima Mendelsona kao i prijatelje Liz Smith i Doris Brynner.

Redateljica je Nanette Burstein, dok su producenti J.J. Abrams, Sean Stuart, Glen Zipper, Bill Gerber i Rachel Rusch Rich, a izvršni producenti su Nanette Burstein, Barbara Berkowitz, Tim Mendelson i Quinn Tivey. Za HBO izvršni producenti su Nancy Abraham, Lisa Heller i Sara Rodriguez.

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery