Skip to main content

NAJNOVIJI EUROSPORTOV DOKUMENTARAC OTKRIVA PRIČE IZA NAJVEĆEG DATUMA U POVIJESTI OLIMPIJSKIH IGARA

25 lipnja 2024

·         Premijera dokumentarca u srijedu, 3. srpnja diljem Europe

·         Uključuje intervjue s osobama koje su pomogle oblikovati olimpijski pokret

·         Dostupno na Max streaming platformi i na Eurosportovim linearnim kanalima

 

August 4th – An Olympic Odyssey“, 60-minutni dokumentarac WBD-ovog internog tima kreatora koji koristi bogatu arhivu priča o ovom važnom datumu, premijerno će biti prikazan u srijedu, 3. srpnja u 19:30 na Eurosportu, kao i na Max streaming platformi.

August 4th - An Olympic Odysseys pomoću ekskluzivnih intervjua sa Stuartom Owenom Rankinom (unukom Jesseja Owensa); Sky Brown (dobitnicom brončane olimpijske medalje u Tokiju 2020.); Marie-José Pérec (trostrukom francuskom dobitnicom zlatne olimpijske medalje) i bivšim atletičarom i sportskim administratorom Lordom Sebastianom Coeom, istražuje priče iza priča.

Od kada je Jesse Owens ponizio Adolfa Hitlera u Berlinu 1936. do trenutka kada je Fanny Blankers-Koen srušila predrasude o spolu, dobi i majčinstvu; od kad je Carl Lewis pobijedio na 100 metara u Los Angelesu do slavne Super subote u Londonu 2012; od prijenosa prvih paraolimpijskih igara u Torontu do trenutka kada je Sky Brown sa samo 13 godina u Tokiju postala najmlađa dobitnica medalje – 4. kolovoza sinonim je za veličinu.

Nove legende mogle bi se roditi 4. kolovoza u Parizu 2024. kada je na rasporedu muško finale na 100 metara.

Scott Young, viši potpredsjednik za sadržaj, produkciju i poslovne operacije na WBD, rekao je: „Naš program ‘Road to’ započeo je prije gotovo godinu dana kada smo predstavili Paris, La Vie Sportive i naša predanost pričanju nekih od najvećih priča koje nudi olimpijski pokret ostaje nepromijenjena. Bilo da se radi o kratkom ili dugom formatu, naš je cilj ponuditi dubinski pogled na žrtve koje su sportašice i sportaši morali podnijeti kako bi se natjecali na Olimpijskim igrama.7

August 4th - An Olympic Odyssey“ je izvanredan dokumentarac koji objašnjava neke od ključnih priča koje su ovaj datum učinile ovakvim kakav jest, ispričan iz nekoliko perspektiva koje savršeno prikazuju srž igara i ono što one predstavljaju.”

August 4th - An Olympic Odysseyističe misiju WBD-a da prikaže snagu sporta u njegovom punom sjaju, obogaćujući tako knjižnicu programa s olimpijskom tematikom dostupnih na Maxu, poput tjednog programa The Power of the Olympics i dokumentarnih filmova kao što su The Olympians i Paris, La Vie Sportive.

Warner Bros. Discovery je dom Olimpijskih igara u Europi, a njegova streaming platforma Max bit će jedino mjesto za gledanje svakog trenutka Olimpijskih igara – svih 3.800 sati uživo – ovog ljeta. Također, Eurosportovi kanali nudit će kontinuirani prijenos za ljubitelje sporta tijekom svih 19 dana natjecanja.

Kompletan popis sugovornika za August 4th - An Olympic Odyssey:

·         Stuart Owen Rankin, unuk Jesseja Owensa

·         Julia Kellner-Long, unuka Luz Long

·         Sky Brown, dobitnica medalje u Tokiju 2020.

·         Ellen Van Langen, direktorica igara Fanny Blankers-Koen

·         Chris Stoddart, trkač u invalidskim kolicima na Paraolimpijadi 1976.

·         Lord Sebastien Coe, Atletičar i administrator

·         Dame Jessica Ennis-Hill, dobitnica zlatne medalje

·         Marie-José Pérec, trostruka dobitnica olimpijske medalje

Zasluge:

·         Viši potpredsjednik za sadržaj i produkciju: Scott Young

·         Producent i redatelj: Tom Boswell

·         Direktor produkcije: Ralph Saunders

·         Producenti: Ian Brackley, Maxime Auburtin, Steffi Thomas

·         Montažer: Jake Lofdahl

 

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Andrej Klemenčič

Sports