Skip to main content

ROLAND-GARROS PO PRVI PUT NA MAXU

21 svibnja 2024

Gledatelji u Europi moći će uživati u svakom poenu svih 886 mečeva na 16 terena Roland Garrosa s kojih će slika prvi put stići i na platformu Max, dok će prijenosi i dalje biti emitirani i na samom Eurosportu. Teniske legende kao što su Chris Evert, John McEnroe i Mats Wilander vraćaju se kako bi gledateljima servirali najstručniju, najinovativniju i najzabavniju analizu mečeva. Od 20. svibnja sadržaji Roland Garrosa nastavljaju WBD-ovo Summer of Sport s 5000 sati akcije koje platforma nudi milijunima gledatelja diljem Europe.

 

Warner Bros. Discoveryjevo Summer of Sport se zahuktava dok se najveći svjetski tenisači i tenisačice pripremaju za natjecanje na najpoznatijoj zemljanoj podlozi na svijetu u prvom od dva velika natjecanja koja će u samo tri mjeseca ove godine ugostiti stadion Roland Garros.

Sveobuhvatno praćenje događaja Roland Garrosa  gledateljima WBD platformi bit će dostupno svakodnevno od 20. svibnja do 9. lipnja. Gledatelji će po prvi put na Max platformi moći vidjeti svaki poen muške i ženske pojedinačne konkurencije, parova, juniora, invalidske konkurencije i sekcije legendi. Prijenosi najvećih dvoboja s najvećim domaćim zvijezdama bit će dostupni diljem Europe na 19 jezika na Eurosportu 1 i 2. Prijenosi će počinjati 30 minuta prije početka mečeva tog dana, od nedjelje, 26. svibnja.

Radnja drugog ovogodišnjeg Grand Slam natjecanja preteča je Wimbledona (1.-14. srpnja) kao i ponovnih mečeva na terenima Roland Garrosa u okviru Olimpijskih igara Pariz 2024. koje ćemo prenositi od 27 srpnja. Na svim područjima koja pokriva, WBD kao Home of Tennis bit će jedino mjesto gdje će gledatelji moći uživati u svakom trenutku akcije.

Scott Young, potpredsjednik WBD Sports Europe za sadržaj, produkciju i poslovne operacije, rekao je: „Roland Garros je vrhunac natjecanja na zemljanoj podlozi i krunski dragulj našeg ljetnog teniskog programa širom Europe. Ovogodišnje natjecanje moglo bi biti jedno od najneizvjesnijih u posljednjih nekoliko godina. Veselimo se gledanju svakog poena sa svakog terena, od početka kvalifikacija, do finala na terenu Philippe Chartier, s nekim od najvećih imena u povijesti tenisa koji će pružiti svoje stručne komentare, kako s terena, tako i iz naših domaćih studija.Posebno smo uzbuđeni što na platformu Max po prvi put donosimo Grand Slam tenis, dok nastavljamo s prethodnim izvještavanjem i na Eurosportu. Skori povratak Olimpijskih igara u Europu znači i povratak najboljih svjetskih tenisačica i tenisača na Roland Garros, gdje će se za samo dva mjeseca natjecati za olimpijske medalje. Sve to jamči da boljeg sportskog ljeta od ovog doista nema.”

LEGENDE TENISA PONOVO NA ROLAND-GARROSU

Emitiranje i izvještavanje iz lokalnih studija, uključujući renomirani Cube mixed-reality studio u Londonu, uz Eurosportov nevjerojatno impresivan popis teniskih stručnjaka, podići će praćenje s terena na najvišu razinu, uključujući dnevne analize, uvide i mišljenja dokazanih sportskih velikana.

U 2024. Eurosportov međunarodni tim teniskih stručnjaka, koji će obogatiti prijenose mečeva, uključuje pobjednike i finaliste Grand Slam natjecanja, poput Chris Evert, Johna McEnroea, Matsa Wilandera, Alexa Corretje, Mische Zvereva, Alize Lim i Laure Robson te Barbare Schett i Tima Henmana.

PRIČE IZVAN TERENA

Noviteti u ponudi, poput dokumentarnog filma posvećenog kralju zemljanih terena Rafaelu Nadalu, cjelovečernji editorial Legend’s Voice u kojem nastupaju neki od najvećih sportaša i sportašica, kao i emisije u kojima neka od velikih imena svijeta sporta dijele svoja opažanja s gledateljima Eurosporta poput My Grand Slam Appetite; My Playlist  My Social Network sigurno će ljubitelje natjecanja još više približiti njihovim omiljenim sadržajima. Teniska stručnjakinja Laura Robson također će predstaviti novu, osmodijelnu miniseriju An Olympian in Paris, u kojoj istražuje kultna mjesta koja će ugostiti Olimpijske igre Pariz 2024.

Roland Garros na WBD programima počinje u nedjelju, 26. svibnja u 10:30 kada se odvija i glavni ždrijeb. Prijenos ženskog finala bit će u subotu, 8. lipnja u 14:30, dok je prijenos muškog finala na programu u nedjelju, 9. svibnja u istom terminu.

Ove godine Roland Garros donosi rekordnih 11 noćnih mečeva kao i možda posljednji nastup Rafaela Nadala na natjecanjima, čime bi četrnaesterostruki pobjednik ovog Grand Slama označio kraj jedne ere. Prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković pokušat će zadržati napredovanje mlađih rivala poput Jannika Sinnera i Carlosa Alcaraza, dok će Iga Swiatek pokušati postati pobjednica ovog turnira po peti put u četiri godine.

 

Ključni datumi Roland Garrosa 2024:

Ponedjeljak, 20. svibnja – početak kvalifikacija

Nedjelja, 26. svibnja – početak glavnog izvlačenja

Od utorka, 4. lipnja – četvrtfinale

Četvrtak, 6. lipnja – finale mješovitih parova

Četvrtak, 6. lipnja – žensko polufinale

Petak, 7. lipnja – muško polufinale

Subota, 8. lipnja – finale: žensko, muški parovi, invalidska konkurencija, junior; junior parovi

Nedjelja, 9. lipnja – muško finale i žensko finale parova

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Andrej Klemenčič

Sports