Skip to main content

SVIBANJ NA HBO MAXU

2 svibnja 2024

Svibanj na HBO Max streaming platformu donosi nove sezone Max Original serija „Komičari“ i „Slatke male lažljivice: Izvorni grijeh“, zatim premijeru druge sezone Adult Swim serije „Nasmijani prijatelji“ kao i novu Argentinsku seriju „Vesela šestorka“. Od filmova izdvajamo film „Samaritanac“ sa Sylvesterom Stalloneom u glavnoj ulozi, istinitu životnu priču „Trinaest života“ koja je zaokupila svijet i dokumentarac „Američki bombaški napad: Motiv tragedije 19. travnja“ u režiji Emmyjem nagrađenog Marca Levina, koji istražuje porast političkog nasilja u Americi kroz prizmu bombaškog napada u Oklahoma Cityju.

 

KOMIČARI (Hacks)

HBO MAX premijera: 2. svibnja

2023 | serija | Max Original  | 3. sezona

Priča o mračnom mentorskom odnosu između Debore Vance, legendarne komičarke iz Las Vegasa, i pomalo razmažene, izopćene 25-godišnjakinje.

SLATKE MALE LAŽLJIVICE: IZVORNI GRIJEH (Pretty Little Liars: Original Sin)

HBO MAX premijera: 9. svibnja

2023 | serija | Max Original  | 2. sezona

Prije 20 godina, niz tragičnih događaja gotovo je uništio radnički gradić Millwood. Sada skupinu različitih tinejdžerica – posve novih malih lažljivica – muči nepoznat napadač.

NASMIJANI PRIJATELJI (Smiling Friends)

HBO MAX premijera: 13. svibnja

2024 | animirana serija | Adult Swim  | 2. sezona

Uronite u svijet „Nasmijanih prijatelja“, gdje se Pim, Charlie, Zongo, Allan i Glep bore protiv zlikovaca i gadnih negativaca, a možda se neki likovi usput i nasmiješe! Uostalom, to i JEST njihov posao! Ovo će biti epska sezona i vi ćete uživati u njoj!

VESELA ŠESTORKA (Six Is Not A Crowd (Aka. Felices Los Seis (Te Para Seis))

HBO MAX premijera: 2. svibnja

2023 | komedija | Argentina | 1. sezona

Carolina i Damián stvoreni su jedno za drugo, ali imaju različite ideje o seksu i ljubavi. Ako žele biti zajedno, morat će naučiti mnogo toga o ljubomori, predrasudama i monogamiji.

 

MARRIED TO REAL ESTATE (Married To Real Estate)

HBO MAX premijera: 1. svibnja

2023 | Lifestyle | Discovery | 3. sezona

Bračni par Egypt Sherrod i Mike Jackson pomoći će većem broju obitelji iz Atlante da kupe domove s potencijalom i pretvore ih u domove iz snova koji oduzimaju dah u novoj sezoni od 12 epizoda hit HGTV serije. Egypt, agentica za nekretnine i dizajnerica, i njezin suprug Mike, građevinar, nastavit će inspirirati obožavatelje i održavati zabavu dok vode uspješne poslove s nekretninama, vode svoje kućanstvo i odgajaju svoje tri kćeri.

SAMARITANAC (Samaritan)

HBO MAX premijera: 17. svibnja

Premijera: 19. svibnja u 20:00

2022 | akcija

Sa Sylvesterom Stalloneom u glavnoj ulozi, „Samaritanac“ prati dječaka (Javon „Wanna“ Walton) koji želi otkriti je li mitski heroj (Stallone) koji je čuvao njegovo susjedstvo, i nestao prije 20 godina nakon tragičnog događaja, još živ. Temeljen na grafičkoj noveli Bragija F. Schuta, u režiji Juliusa Averyja, ovaj žestoki triler maštovit je novi pogled na žanr akcijskih junaka.

TRINAEST ŽIVOTA (Thirteen Lives)

HBO MAX premijera: 10. svibnja

HBO premijera: 12. svibnja u 20:00

2022 | biografska drama

Temeljen na istinitoj životnoj priči koja je zaokupila svijet, „Trinaest života“ jest uzbudljiva priča o spašavanju dječačkog nogometnog tima iz špilje Tham Luang u Tajlandu nakon što su ostali zarobljeni zbog jake kiše i poplave. Uz pomoć najvještijih ronilaca na svijetu, ono što slijedi jest mučna spasilačka misija koja prikazuje hrabrost na najvišoj razini i ponovno potvrđuje snagu ljudskog duha.

JASTOG (The Lobster)

HBO MAX premijera: 17. svibnja

HBO premijera: 23. svibnja u 18:00

2015 | Dramedy  | Irska

„Jastog“ je crnohumorna ljubavna priča u kojoj je pronalaženje ljubavi pitanje života i smrti. Ljubavna priča smještena u bliskoj budućnosti u kojoj se samci, prema pravilima Grada, uhićuju i prebacuju u Hotel. Ondje su dužni u roku od 45 dana pronaći odgovarajućeg partnera. Ako u tome ne uspiju, pretvaraju se u životinju po svom izboru te ih puštaju u Šumu. Jedan očajan muškarac pobjegne iz Hotela u Šumu u kojoj živi pobunjenička skupina zvana Usamljenici te se zaljubi, iako se to protivi njihovim pravilima.

AMERIČKI BOMBAŠKI NAPAD: MOTIV TRAGEDIJE 19. TRAVNJA (An American Bombing: The Road To April 19th)

HBO MAX: DOSTUPNO ODMAH

HBO premijera: 9. svibnja u 21:35

2024 | dokumentarni film

Godine 1995. Amerikanac Timothy McVeigh detonirao je kamion pun eksploziva ispred savezne zgrade Alfred P. Murrah ubivši 168 osoba, od čega 19-ero djece. U režiji Emmyjem nagrađenog Marca Levina, ovaj dokumentarac istražuje porast političkog nasilja u Americi kroz prizmu bombaškog napada u Oklahoma Cityju prateći korijene protuvladina sentimenta i njegove odjeke u današnjem društvu. Uz emocionalna upozorenja onih koji su pretrpjeli tragične gubitke u najsmrtonosnijem domaćem napadu u povijesti SAD-a, film povezuje McVeigha s ideologijom šireg ekstremističkog pokreta, istodobno propitujući lekcije naučene iz prošlih terorističkih činova i služeći kao važan poziv na buđenje.

FANTASTIČAN STROJ (And The King Said, What A Fantastic Machine)

HBO MAX premijera: 16. svibnja

HBO premijera: 16. svibnja u 21:30

2023 | dokumentarni film

Filmski redatelji Axel Danielson i Maximilien Van Aertryck („Skakaonica“, „Jobs For All!“) ponovno usmjeravaju svoje kamere izravno na društvo, ovaj put kako bi istražili, objasnili i razotkrili kako je naša nekontrolirana opsjednutost slikom promijenila naše ljudsko ponašanje. Film prikazuje kako smo u samo 200 godina prešli put od snimanja slike dvorišta do industrije sadržaja vrijedne više milijardi eura. Uz ekskluzivnu upotrebu arhivskih i pronađenih snimaka, film rabi sam medij koji ispituje u samorefleksijskoj, ali urnebesnoj montaži.

SIMPATIZER (The Sympathizer)

HBO MAX: novi nastavci u ponudu dolaze ponedjeljkom

HBO premijera: ponedjeljkom u 20:00

2024 | špijunski triler | HBO Original  | serija

Nova HBO Original serija prati komunističkog špijuna francusko-vijetnamskog podrijetla tijekom posljednjih dana Vijetnamskog rata i njegova progona u SAD. U seriji glume Robert Downey Jr., Scott Ly, Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Tom Dang, Toan Le, Ky Duyen.

TU SMO IV (We're Here S4)

HBO MAX: novi nastavci u ponudu dolaze subotom

2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona

Nakon triju sezona Emmyjem nagrađivane serije, Bob the Drag Queen, Eureka O'Hara i Shangela predali su baklju – ili krunu – Sashi Velour, Priyanki, Jaidi Essence Hall i Latrice Royale u četvrtoj sezoni. Pružajući dublji pogled na lokalne političke sustave i sudionike, anti-LGBTQ+ zakonodavstvo i opoziciju te njihov učinak na LGBTQ+ zajednicu, nove kraljice nastavljaju širiti ljubav i povezanost u malim gradovima Amerike kroz umjetnost draga. Tijekom šest epizoda, kraljice regrutiraju raznoliku skupinu stanovnika iz gradova u Tennesseeju i Oklahomi kao svoje "drag kćeri". Pomažu im prevladati borbe i nesigurnosti kako bi izrazili svoje istinsko ja pred svojom obitelji, prijateljima i zajednicama toplim i dojmljivim izvedbama koje slave ljubav, individualnost i samoprihvaćanje.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery